Van Gerwen buigt diep voor Taylor

27 juli 2014

Van Gerwen buigt diep voor Taylor

BLACKPOOL - Wereldkampioen Michael van Gerwen heeft zondag bij het World Matchplay Darts in Blackpool genoegen moeten nemen met de tweede plaats. De Brabander was in de finale niet opgewassen tegen de Engelsman Phil Taylor: 18-9. Voor de onverwoestbare Brit was het zijn 15e titel bij dit toernooi en zijn zevende triomf op rij in Blackpool. Hij mocht een cheque van ruim 125.000 euro in ontvangst nemen.

Taylor leidde bij de eerste pauze al met 4-1. 'The Power' liet zich nadien door 'Mighty Mike' niet meer ontregelen. Via 8-2 en 14-7 stelde Taylor de eindzege overtuigend veilig. Hij eindigde op een gemiddelde van 107 tegen 101 voor Van Gerwen, die Taylor in de WK-finale van 2013 nog wel versloeg.

De als eerste geplaatste Van Gerwen bereikte zaterdag de finale met een zwaarbevochten overwinning tegen de Australiër Simon Whitlock (17-13). Met vier gewonnen legs op rij pakte hij uiteindelijk de winst. Taylor had in de halve eindstrijd heel wat te stellen met de Schot Gary Anderson (17-15).

Met zijn nieuwe triomf in zijn favoriete toernooi bewees Taylor nog maar eens dat hij nog steeds van uitzonderlijke klasse is. De 53-jarige Brit, 28 jaar ouder dan Van Gerwen, had eerder in het toernooi tegen zijn landgenot Michael Smith ook al een 9-darter gegooid, een perfecte dartbeurt.