Van Gerwen door naar kwartfinales US Darts Masters, exit Snakebite en wereldkampioen Smith

3 juni 2023

Getty Images via AFP

Een uitstekend begin voor Michael van Gerwen bij de US Darts Masters. Hij versloeg Jake MacMillan met 6-2 en moet in de kwartfinales opnieuw tegen een Canadees: Jim Long. De 1e ronde in New York kende nog wel 2 behoorlijke verrassingen.


Van Gerwen won de 1e editie van de US Darts Masters. Dat 6 jaar terug, in 2017. Daarna ging de titel naar Gary Anderson (dit jaar afwezig), Nathan Aspinall en Michael Smith. Laatstgenoemde, inmiddels wereldkampioen, versloeg vorig jaar Van Gerwen in de finale.

Lees ook: ondanks Louis van Gaal-Engels lult Van Gerwen een uur vol bij Cambridge-studenten

'Bully Boy out'
De Engelsman ligt al uit het toernooi na een nederlaag tegen Jim Long (6-2), de opponent van Van Gerwen in de kwartfinale. En ook Peter Wright haalde de volgende ronde niet. Hij ging onderuit tegen Jeff Smith (6-2).

Mighty Mike kende zelf weinig problemen in de 1e ronde. Macmillan behield zijn 1e leg, maar werd daarna 2 keer achter elkaar gebroken. Daar had de Canadees geen antwoord op. Van Gerwen bereikte zonder al te leipe cijfers (3 keer 180, een gemiddelde van 91.15 en een finishpercentage van 40 procent) de volgende ronde.

Van Gerwen op US Darts Masters
Van Gerwen staat vannacht om 1.10 uur (Nederlandse tijd) opnieuw aan de oche in New York. Bij winst treft hij de winnaar van de partij tussen Rob Cross en Dimitri van den Bergh. De Nederlandse topdarter keek uit naar zaterdag als speeldag (zie video onder).

Uitslagen 1e ronde
Rob Cross - Jason Brandon 6-2
Dimitri Van den Bergh - JT David 6-2
Luke Humphries - Alex Spellman 6-2
Nathan Aspinall - Matt Campbell 6-4
Gerwyn Price - Jules van Dongen 6-2
Peter Wright - Jeff Smith 2-6
Michael Smith - Jim Long 2-6
Michael van Gerwen - Jame MacMillan 6-2