Van Gerwen en Van der Voort krijgen nog een trap na: ‘Dat was niet zo slim, hè?’

4 januari 2022

Pro Shots
pdc-reactie-van-gerwen-van-der-voort-wk-darts-corona

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort moesten het WK darts vroegtijdig verlaten omdat ze positief testten op het coronavirus. Voor de 2 Nederlandse darters een harde klap met een bittere smaak. Maar voormalig PDC-baas Barry Hearn geeft de 2 darters nog een trap na.


"Ik zag op social media dat ze samen zaten te eten rond kerst. Dat is niet zo slim, hè", zegt Hearn tegen The Sun. Hij noemt iedereen die vond dat het WK darts uitgesteld had moeten worden na de positieve tests van de Nederlanders en Dave Chisnall, dom. "Zo werkt het niet in deze wereld. Het is helemaal stoppen of doorgaan, niet uitstellen. Zo'n meerdaags groot televisietoernooi kun je niet zomaar weer random een keer ergens inplannen. Mensen die dat voorstelden, snappen er niks van."

'Iedereen was gevaccineerd'
Hearn verdedigt het beleid van de PDC met hand en tand. "95 van de 96 spelers waren volledig gevaccineerd. De 96e had z'n eerste dosis net gehad. De darters doen echt hun best en zijn een voorbeeld voor velen. Kijk maar naar hoe verschillend het in bijvoorbeeld het voetbal is."

Hearn deed begin 2021 een stapje terug als baas van de PDC, daarvoor had hij decennialang de macht bij de grootste dartbond ter wereld.