Van Gerwen over terugkeer van Van Barneveld: ‘Daar wilde hij eerst niet dood gevonden worden’

24 september 2020

BSR Agency

Michael van Gerwen vond het eigenlijk niet eens heel verrassend dat Raymond van Barneveld zijn terugkeer in het darts aankondigde. Dat zegt de nummer 1 van de wereld in gesprek met NU.nl. "Ik ben eigenlijk niet zo heel verbaasd. Dit is wel typisch Raymond. Je merkte de laatste tijd aan hem dat hij niet echt achter zijn afscheid stond, hij heeft er blijkbaar niet lang genoeg over nagedacht."


Van Gerwen twijfelt of RVB het weer op kan brengen om alle toernooitjes af te gaan. "Raymond heeft zeker kwaliteiten, maar de vraag is of hij het mentaal nog aankan. Hij heeft natuurlijk een nieuwe vriendin en is helemaal verliefd. Dan kun je dingen soms wel wat rooskleuriger inzien, maar een toernooi in Barnsley blijft een toernooi in Barnsley. Daar wilde hij eerst nog niet dood worden gevonden."

Strandwandeling
"Ik durf daarom nog niet te zeggen of Raymond het gaat redden, ook gezien het hoge niveau van de concurrentie. Hij zal sowieso een paar tandjes bij moeten schakelen, maar ik hoorde Ben roepen dat hij elke ochtend een strandwandeling gaat maken. Daar zal ik hem dan moeten tegenkomen."

'Anders rot maar op'
Met die Ben bedoelt Van Gerwen de nieuwe manager van Van Barneveld. Die heeft al beloofd hem hard aan te pakken. "Hij moet stoppen met dat eeuwige gezeik, anders rot hij maar op", zei hij.