Van Gerwen aast op ontbrekende prijs

14 november 2015

PHOTO_NEWS
Van Gerwen raast verder op Grand Slam

Darter Michael van Gerwen heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de halve finale bereikt van de Grand Slam of Darts, een toernooi met de beste darters van de rivaliserende bonden PDC en BDO. De Brabander had in Wolverhampton weinig moeite met de Belg Kim Huybrechts die een veel te laag gemiddelde gooide: 16-4.

Verrassende Smith
Door de zege van Van Gerwen bestaat nog steeds de kans op een Nederlands onderonsje in de eindstrijd. Vrijdag bereikte Raymond van Barneveld al de halve finale.Van Barneveld komt zondagmiddag in de halve eindstrijd uit tegen Phil Taylor. Van Gerwen neemt het op tegen Michael Smith, die zaterdagavond verrassend Adrian Lewis versloeg.

Ontbrekende stukje
De Grand Slam of Darts is het enige grote toernooi dat Van Gerwen nog nooit op zijn naam schreef. ,,Met mijn vorm is niks mis. Ik hoop dat ik nog een stap extra kan zetten. Ik wil dit toernooi echt winnen'', reageerde hij. ,,Ik speelde zo goed. Op dit niveau wil ik altijd presteren'', zei de Brabantse darter over zijn gemiddelde van ruim 111 tegen Huybrechts. De finale wordt zondagavond gespeeld. De winnaar neemt 140.000 euro mee naar huis.

Lees ook: ‘Ik ben geschokt door de verschrikkelijke scènes in Parijs’
Lees ook: ‘Mercedes en Ferrari zullen nog jaren moeten wachten op Max’
Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)