Van Gerwen – Van Barneveld in Premier League

15 april 2015

Russell Pritchard/PDC
Van Gerwen - Van Barneveld in Premier League

ABERDEEN - Op de elfde speelavond van de Premier League Darts staan de twee Nederlanders donderdag tegenover elkaar in Aberdeen.

Het is de vraag of Michael van Gerwen de problemen in zijn privé-leven (de Gemondenaar stuurde als getrouwd man seksueel getinte berichtjes naar een Engelse vrouw) opzij kan zetten op het podium. Tot dusverre verloor 'Mighty Mike' nog geen wedstrijd tijdens deze editie van de Premier League. Het moet raar lopen wil hij de finaleronde (met de beste vier) niet halen.

Dat is anders voor Raymond van Barneveld, die onlangs ternauwernood ontsnapte aan vroege eliminatie (Huybrechts en Wright waren het haasje). 'Barney' zal de resterende partijen vol aan de bak moeten om bij de eerste vier te eindigen. Van Barneveld hoopt op de steun van zijn Schotse fans. "Normaal gesproken is het daar altijd een thuiswedstrijd voor mij." Van Gerwen zei in zijn voorbeschouwing dat de druk bij zijn opponent ligt. "Ik ben al wel zeker van een plaats bij de laatste vier en hij niet."

Programma donderdag: Chisnall - Taylor, Bunting - Lewis, Wade - Anderson, Van Barneveld - Van Gerwen, Bunting - Taylor.

Stand: Van Gerwen 10-18, Chisnall 11-17, Anderson 10-13, Taylor 10-9, Wade 10-9, Lewis 10-9, Van Barneveld 10-8, Bunting 10-7.