Van Gerwen vindt dat vrouwen aan dezelfde eisen moeten voldoen

28 december 2019

BSR Agency

Ondanks de uitstekende prestaties van Fallon Sherrock tijdens dit WK (ze versloeg 2 mannen en haalde ook in haar verliespartij tegen Chris Dobey een hoog niveau) vindt Michael van Gerwen nog altijd dat vrouwen geen uitzonderingspositie verdienen.


"Ze moeten om deel te nemen aan het WK aan dezelfde kwalificatie-eisen voldoen als mannen, vind ik. Dat is nu niet het geval en dat is niet eerlijk ten opzichte van een aantal gasten die er het hele jaar keihard voor knokken om erbij te zijn", zei MvG na zijn supersimpele winst op Stephen Bunting.

Veel toppers eruit
De slooppartij tegen Bunting was geen uitzondering onder de 'toppers'. Van de 10 hoogst geplaatste spelers op het WK darts liggen er inmiddels al 7 uit het toernooi. Van Gerwen: "Dat zijn er wel veel, ja. Misschien hebben ze zich verkeerd voorbereid. Van Rob Cross vind ik bijvoorbeeld dat hij veel te veel heeft gegooid het afgelopen jaar. Maar ze moeten het allemaal lekker zelf weten natuurlijk.”

Test
Inmiddels heeft Mighty Mike 11 sets op rij gewonnen op het WK. "Nee, ik ben nog niet tot het uiterste getest. Misschien gaat dat ook wel helemaal niet gebeuren dit toernooi”, zei hij vol zelfvertrouwen. "Natuurlijk zou iemand mij kunnen verslaan, maar die kans acht ik heel klein.” In de kwartfinale, moet Van Gerwen tegen Darius Labanauskas of Steve Beaton. "Of ik een voorkeur heb? Niet echt. Qua gooisnelheid zou het beter Beaton kunnen zijn.”