Van Gerwen waarschuwt collega’s: ‘In die positie wil je niet komen’

5 juli 2020

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen moet nog een paar daagjes wachten en dan mag hij eindelijk weer pijltjes gaan gooien. Woensdag 8 juli begint namelijk de PDC Summer Series in Milton Keynes. Van Gerwen hoopt dat zijn collega's zich een beetje aan de coronaregels houden.


"Een fout kan een hoop ellende veroorzaken", vertelt de nummer 1 van de wereld tegenover Darts1.de. "Dat heb je bij het tennistoernooi van Novak Djokovic gezien. Als je het niet serieus neemt, kan het misgaan. In die positie wil je niet komen. Je wil uiteindelijk het beste voor jezelf en de mensen om je heen. Ik heb 2 kleine kinderen thuis en wil problemen voorkomen. Iedereen moet het dus serieus nemen."

Regels
De PDC heeft een flink handboek opgesteld met maatregelen. Spelers worden bij aankomst getest en ze moeten in het hotel blijven. Ook moeten darters 1 meter afstand van elkaar houden.

Zonder publiek
Druk zal het niet worden in Milton Keynes, want er mag natuurlijk geen publiek bij zijn. Geen probleem, zo vindt Van Gerwen. "Ik heb vaker zonder publiek gespeeld", aldus Mighty Mike. "Het is nu wel een beetje anders omdat je moet uitkijken met de dingen die je doet."