Van Gerwen weet nog niet of hij meedoet aan Summer Series: ‘Dat is lastig’

14 juni 2020

Lawrence Lustig/PDC

De PDC kondigde deze week aan dat er weer voor het echie gedart gaat worden. Op 8 juli starten de Summer Series. Het is echter maar de vraag of Michael van Gerwen van de partij is. De nummer 1 van de wereld twijfelt of hij naar Milton Keynes, een buitenstad van Londen, afreist.


"Het is nieuws waar ik nog niet zoveel mee kan. Als ze (de quarantainemaatregelen, red.) gaan versoepelen, doe ik zeker weer mee, maar het blijft afwachten", vertelde hij in gesprek met Dartsnieuws.

Regeltjes
Iedereen die naar het Verenigd Koninkrijk afreist, moet verplicht 2 weken in quarantaine. Formule 1-coureurs, die begin augustus naar Silverstone komen, hoeven dat vanwege een speciale regeling niet. De PDC hoopt dat de Britse regering die maatregelen ook wil toepassen voor hun darters.

"Het is voor Europeanen bijna niet mogelijk om er 2 weken van te voren te zijn. 2 weken in een hotel in quarantaine, hetzelfde voedsel, dat is voor Europese spelers lastig", aldus Van Gerwen.

PDC-ranking
De PDC wil de Summer Series mee laten tellen voor de wereldranglijst, maar dat is volgens Van Gerwen niet helemaal eerlijk. "Ik vind dat je dan wel 90 procent van de spelers moet hebben om dat überhaupt mee te laten tellen, om het meest eerlijk te laten zijn. Maar het is wel de vraag of dat kan."