Van Gerwen zet kleurrijke Wright aan de kant en bereikt finale

25 juli 2015

Michael van Gerwen heeft zaterdagavond de finale bereikt van het World Matchplay. De Brabantse darter rekende in Blackpool af met de kleurrijke Schot Peter Wright: 17-12.

Na een achterstand van 2-3 kwam 'Mighty Mike' goed in zijn ritme. Via 7-3 en 11-6 leek hij op weg naar een klinkende zege, maar Wright bleek over veel veerkracht te beschikken. Van Gerwen stelde echter koelbloedig de overwinning veilig in het toptoernooi, dat een prijzenpot kent van bijna 650.000 euro.

,,Dit is een geweldige ervaring voor mij'', liet de nummer één van de wereld kort na afloop opgelucht weten. ,,Op sommige momenten verloor ik mijn concentratie, maar in deze partij was ik toch de betere speler.''

Van Gerwen komt zondag in de finale uit tegen James Wade. De Engelsman had eerder op de avond een einde gemaakt aan de schier eindeloze zegereeks van het dartsfenomeen Phil 'The Power' Taylor. Wade draaide voor de favoriete Engelsman, die al acht jaar met in totaal 38 partijen ongeslagen was in de Winter Gardens in Blackpool, het licht uit: 17-14.