In een voetbalshirt naar de Premier League Darts? Dan kom je niet binnen

11 mei 2016

Getty
Premier League Darts ook in 2017 in Nederland

Mensen die donderdagavond proberen in een voetbalshirt naar de Premier League darts te gaan kijken hebben een probleem. Althans, ze komen Ahoy gewoon niet binnen. Woordvoerder van de PDC, Dave Allen, liet dat woensdag weten.

"Die regel hebben we al tien jaar. Dat is om te voorkomen dat rivaliserende fans ruzie krijgen. Daar hebben we geen zin in natuurlijk. In Engeland zit je met veel regionale- of stadsderby's. En ik denk dat het ook niet goed werkt als er in Ahoy mensen met Ajax- en Feyenoordshirt door elkaar heen lopen. Het zou moeten kunnen, maar we nemen liever het zekere voor het onzekere."

En de kans is groot dat de fans deze regel dan ook voor lief nemen. In Ahoy staat er donderdagavond namelijk wat heerlijke potjes op het programma. Van Gerwen liet eerder al doorschemeren erg veel zin te hebben om in een vol Ahoy te gewoon.

Teams van nationale elftallen wel
Allen benadrukt dat shirts van landenteams wel zijn toegestaan. "Oranje bijvoorbeeld is geen enkel probleem. Het gaat puur om clubshirts. Ik hoop dat mensen dat begrijpen en er rekening mee houden." Het is voor het eerst dat de PDC met de prestigieuze Premier League Darts naar Nederland komt. Tot dusverre werd de competitie in Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Ierland afgewerkt.