Voor in de agenda: volgende grote dartstoernooi is de bijzondere World Grand Prix

Lawrence Lustig/PDC

Brian Vesseur • 23:17, 14-09-2021 / Laatste Update: 16:41, 08-01-2024

Na de World Cup of Darts is begin oktober de World Grand Prix het volgende grote dartstoernooi. En dat toernooi heeft een opvallende afwijking van alle andere toernooien. Elke darter moet namelijk zijn leg openen (en eindigen) met een dubbel (of de bull).

Volgende grote darttoernooi

Normaal gesproken eindigden darters alleen met de dubbel en mogen ze gewoon beginnen op de triple 20. In dit geval kan het dus zo zijn dat de ene darter de leg al heeft gewonnen, als zijn tegenstander nog aan de leg moest beginnen.

Phil Taylor won het toernooi 11 keer, Michael van Gerwen volgt met 5 titels. Dirk van Duijvenbode schopte het vorig jaar tot de finale, waarin hij verloor van Gerwyn Price.

Agenda

Het toernooi wordt altijd gehouden op de 1e zondag van oktober, dat is in 2021 3 oktober. Het toernooi duurt tot en met 9 oktober en vindt plaats in Leicester. De winnaar vangt 110.000 pond.

Nederlanders

Het is ook al bekend welke Nederlanders er meedoen aan het toernooi: Van Gerwen, Van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Martijn Kleermaker. Check hierrr de volledige line up.