Voorlaatste speelronde Premier League Darts: ‘Mighty Mike’ in actie tegen ‘Snakebite’

9 mei 2019

PDC/Lawrence Lustig

De Premier League Darts gaat vandaag verder met de voorlaatste speelronde. In Sheffield speelt Michael van Gerwen, de nummer 2 van de stand, tegen Peter Wright.


Check hieronder een overzicht van de partijen, terwijl de avond in Sheffield begint rond 20.15 uur.

Michael Smith - James Wade
De ene man (Wade) is in vorm, de andere (Smith) dan weer totaal niet. Wade kent een uitstekende Premier League en bezet momenteel plek 3 op de ranglijst. Smith staat 9e en laatste en maakte geen kans meer op deelname aan de play-offs (plek bij beste 4). Hij kan het enkel de tegenstanders nog lastig maken in de laatste speelrondes en misschien is Wade in Sheffield hier wel de dupe van.

Mensur Suljovic - Rob Cross
Cross is na de misstap van Van Gerwen van vorige week koploper. De oud-wereldkampioen neemt het in Sheffield op tegen de Oostenrijker Suljovic, de nummer 4 uit de stand. Cross is, met 20 punten, al wel zeker van de play-offs. Suljovic niét, maar zal met een overwinning op koploper Cross de juiste kant op gaan.

Daryl Gurney - Gerwyn Price
Een zeer interessante pot: de nummers 5 (Gurney) en 6 (Price) tegen elkaar. Beide darters kunnen nog naar de halve finale, maar dan zal vanavond moeten worden gewonnen. Een echte Do or die-match voor Gurney en Price.

Michael van Gerwen - Peter Wright
Met 9 punten na 14 wedstrijden kan Wright, voorlaatste op de ranglijst, zeker niet tevreden zijn. Net zoals Smith kan de Schot enkel concurrenten nog tot last zijn in de laatste speelrondes en in Sheffield zal hij Van Gerwen pijn proberen te doen. 'Mighty Mike' staat 1 punt achter op koploper Cross en zal maar wat graag ook dit jaar als 1e eindigen in de reguliere competitie van de Premier League.