Van der Voort baalt flink van gang van zaken op podium World Grand Prix

7 oktober 2019

Lawrence Lustig/PDC

Vincent van der Voort verloor maandagavond kansloos van Nathan Aspinall in de eerste ronde van de World Grand Prix. 'Fast Vinnie' weet dat zijn Engelse tegenstander gewoon een stuk beter gooide, maar baalt wel flink van de gang van zaken op het podium.


Boven het dartbord hingen 2 camera's, dit heel snel bewogen en dus een flinke afleiding waren voor beide spelers. "Je moet geen excuses zoeken, want hij heeft hetzelfde probleem", reageert Van der Voort voor de camera's van RTL 7. "Maar ik sta in de eerste leg dik voor en dan gaan die camera's als een gek tekeer als je aan het gooien bent."

En nogmaals, Van der Voort wist dat hij de mindere was. Maar hij snapt niet dat er niets gedaan is aan die camera's. Vooral dartsbond PDC moest het ontgelden. Eerder klaagden andere darters al over hetzelfde probleem

"Je moet al hard werken, dan kun je niet nog eens extra handicaps gebruiken. En die jongen gooit gewoon veel beter dan ik, maar gisteren gebeurde al precies hetzelfde. Toen werd er al over geklaagd over de camera's. En in 24 uur verandert er niets!"

"Misschien had ik beter niet kunnen weten dat het gister al gebeurt was, maar ik weet het wel en dat er spelers over geklaagd hebben. Dan denk ik: in 24 uur tijd moet je daar toch wat aan kunnen doen, als je jezelf een professionele bond noemt."