Van der Voort heeft ideetje voor nieuw PDC-toernooi: ‘Kan in plaats van de Masters’

6 december 2018

Lawrence Lustig/PDC

Vincent van der Voort sprak zich onlangs uit over de toernooitjes van de PDC. Hij wilde dolgraag op de koffie bij voorzitter Barry Hearn en inmiddels heeft The Dutch Destroyer ook een ideetje. Daarvoor moet wel een ander toernooi van de PDC geschrapt worden.


"Het zou een idee zijn om een rankingtoernooi op te zetten waaraan de 32 beste spelers van het afgelopen jaar mogen meedoen. Dat kan in plaats van de Masters, want dat is geen rankingtoernooi", stelt Van der Voort tegenover Dartsnieuws. "Spelers worden daardoor op basis van een 1-jarige ranglijst beloond voor hun resultaten."

Entertainment
Er komen jaarlijks wel veel nieuwe toernooitjes bij, maar niet die Van der Voort graag wil zien. "Dat zijn allemaal invitatietoernooien. Dan wordt het meer een show dan dat het om de sport gaat. De ultieme vraag voor Barry Hearn is dan ook; is darts meer sport of entertainment?", vraagt hij zich af.

"Voor mij is het zeker een sport. Als Barry Hearn het meer entertainment vindt, dan moeten we ons daarin schikken. Hij is de baas en neemt alle beslissingen. Maar dan moet Hearn dat ook gewoon zeggen. In dat geval maakt je plaats op de wereldranglijst niet uit, omdat alles toch om entertainment draait."

Op het komende WK darts speelt Van der Voort in de 1ste ronde tegen Lourence Illagan.