Van der Voort slacht PDC-voorzitter: ‘Hij is niet goed in het opzetten van een eerlijk systeem’

11 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

Vincent van der Voort en Barry Hearn, voorzitter van de PDC, het zullen nooit goede vrienden worden. Ook nu weer heeft de Nederlander kritiek geuit op de wijze hoe de grote baas bij de dartsbond zijn toernooitjes organiseert.


"Het is een groot probleem", riep Fast Vinnie na afloop van zijn gewonnen wedstrijd op de European Darts Grand Prix. "Barry Hearn is een goede promotor en zorgt voor grote toernooien, maar hij is niet goed in het opzetten van een eerlijk systeem voor de ranking."

Hoe zit het precies?
Voor ieder Euro Tour-toernooi worden kwalificatietoernooien gehouden zodat ook qualifiers mee kunnen doen. Bij een qualifier voor Britse darters met een PDC Tour Card zijn 18 tickets te verdienen, terwijl de er bij een kwalificatietoernooi voor Europese spelers maar 6 te verdelen zijn. Ook zijn er nog tickets voor qualifiers die uit het organiserende land komen.

In het verleden had Van der Voort al een aangegeven om even te willen babbelen met Hearn over de opzet van toernooien. Zelf had Fast Vinnie wel een ideetje.