Van der Voort wil graag even babbelen met PDC-voorzitter over opzet toernooien

22 november 2018

Lawrence Lustig/PDC

Als het aan Vincent van der Voort ligt, komt er nóg een PDC-toernooi naar Nederland. Volgend seizoen zijn de Premier League Darts en World Series of Darts Finals te bewonderen hier, maar deze toernooien tellen niet voor de PDC Order of Merit. Van der Voort ziet dat graag anders.


"Het zou geweldig zijn om een televisietoernooi van 1 week in Nederland te hebben", vertelt The Dutch Destroyer in gesprek met Live Darts. "Het probleem is alleen dat deze toernooien al een vaste locatie hebben."

Op de koffie bij Barry Hearn
"We hebben in de PDC te veel toernooien die niet meetellen voor de ranking en dus niet belangrijk zijn", stelt Van der Voort. "Ik zou graag van Barry Hearn willen weten of darts meer sport of entertainment is."

Momenteel gaan te veel toernooien volgens Van der Voort alleen om de knaken. "Alle nieuwe toernooien die hij opzet, tellen niet mee voor de wereldranglijst. Dat betekent dat hij iedereen kan uitnodigen die hij wil. Het gaat niet om de beste spelers ter wereld die daar spelen en daar moet naar gekeken worden, maar ik ben niet de baas."