Waarom Van den Bergh eieren moet rapen met Peter Wright

25 maart 2020

Lawrence Lustig / PDC

Peter Wright heeft tijdelijk een extra huisgenoot. De wereldkampioen darten heeft de voormalig jeugdwereldkampioen (2017 en 2018) Dimitri van den Bergh in huis. De Belg kan door de uitbraak van het coronavirus nog even niet naar huis.


Tot die tijd kunnen ze lekker trainen samen, maar er is nog meer werk te doen. Wright heeft een stukje grond bij zijn huis en heeft daar ook wat kippen lopen. Het is volgens 'Snakebite' aan Van den Bergh de taak van zijn Belgische collega om te helpen eieren verzamelen en ze vooral niet te laten vallen, dat vertelt hij in een podcast van Sky Sports.

Samen trainen
"Wij helpen hem en hij helpt ons door zo nu en dan te trainen. 2 wereldkampioenen die met elkaar oefenen, dat kan natuurlijk nooit kwaad." Wright vertelt vervolgens dat dit meteen een mooie oefening voor Van den Bergh is: "Hij wil binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk verhuizen zodat hij zich 100 procent op het darten kan richten, dit is dus een voorproefje."

De door Dimitri verzamelde eieren worden overigens nuttig gebruikt. "Als 1 van de ouderen eieren nodig heeft omdat ze bijna op zijn, dan komen wij die brengen." Zo helpen de darters samen de lokale ouderen de coronacrisis door.

Neem hier nog even een klein inkijkje bij Wright thuis.