Wade deelt sneer uit aan Van Gerwen: ‘Hij is minder dominant dan Taylor’

5 maart 2019

PDC/Lawrence Lustig

James Wade wist Michael van Gerwen afgelopen donderdag zijn eerste nederlaag van dit Premier League-seizoen toe te dienen. Volgens The Machine moet het voor meer spelers mogelijk zijn om Van Gerwen vaker te verslaan, alleen weten ze dat zelf niet.


"Veel spelers geven het te snel op tegen Van Gerwen en dat moeten ze niet doen", zegt Wade tegen Sky Sports, waar hij gelijk een vergelijking maakt tussen MvG en dartsicoon Phil Taylor. "Hij is de beste speler ter wereld op dit moment, maar Michael is gelukkig niet zo dominant als Taylor. Maar als spelers zich zo snel gewonnen geven, dan kan dat in de toekomst wel gebeuren."

Zelfde finish 
Het werd 7-3 afgelopen donderdag voor Wade, maar toch kreeg Van Gerwen nog genoeg kansen. "Michael kwam maar niet. Hij is in principe de betere darter, maar als Van Gerwen mij kansen biedt dan pak ik ze. Ik heb mijn mogelijkheden benut. Ik vond het vreemd dat hij ondanks zijn missers telkens naar dezelfde finish toewerkt. Als hij niet speelt zoals hij kan, dan ga ik niet wachten tot hij zijn vorm gevonden heeft."