Wade en Smith delen de punten in Sheffield

9 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

James Wade heeft donderdagavond in een spannend potje darts gelijkgespeeld tegen Michael Smith. In Sheffield eindigde dit Premier League-duel in 7-7.


De mannen begonnen ijzersterk. In rap tempo smeten ze hun pijlen in het bord, om te beginnen bij Smith. In zijn 1e 3 beurten gaf hij niks weg, net als Wade dat deed met zijn 2 legs: 3-2.En toen was daar een break-moment: Wade was aan het kloten met zijn dubbels en daar profiteerde Smith van. Maar erg lang kon hij daar niet van genieten, want meteen brak Wade terug. Smith wilde dat op zijn beurt ook weer doen, maar miste op dubbel 5. Daarom kwam Wade weer naast zijn landgenoot.

Zo stond het 4-4. Smith had zijn dubbels nog steeds niet op orde en ook Wade kreeg het moeilijk. Toch pakte Smith na lange tijd de 9e leg, waarna Wade de volgende weer op zijn naam schreef en meteen doordenderde door zijn tegenstander te breken. Meteen daarna gooide Wade een 161-finish - zijn hoogste dit jaar in de Premier League - en hij kreeg zo de zege bijna in zijn schoot geworpen.Bijna! Want Smith had zich nog niet gewonnen gegeven. Bully Boy bleef gewoon zijn ding doen en wist de laatste 2 legs nog op zijn naam te schrijven, waardoor de wedstrijd dus gelijk eindigde.