Webster in supervorm sloopt Whitlock

Lawrence Lustig/PDC

Brian Vesseur • 22:00, 23-12-2016 / Laatste Update: 11:51, 12-12-2023

Darren Webster heeft met 4-0 gewonnen van Simon Whitlock tijdens het WK darts. De 48-jarige Webster gaat door de overwinning door naar de 3e ronde. Webster ging als een raket van start en liet zijn tegenstander geen set pakken. Whitlock gooide heel goed, maar zijn dubbels vielen tegen.

Webster gaat knallend van start

De 1e set was voor Webster. De Engelsman kwam met 1-0 voor, maar zag Whitlock daarna de score omdraaien naar 1-2. Webster herpakte zich en won de eerste set met 3-2.

The Demolition Man ging verder met het inpakken van Whitlock door de eerste leg meteen weer te pakken. De Australiër kwam nog wel terug tot 1-1, maar Webster pakte zijn voorsprong meteen weer terug: 2-1. The Wizard kon op 2-2 komen door een Shanghai 20 te gooien, maar zijn laatste pijl ging niet in tops. Webster profiteerde daarvan en pakte de 2e set.

Whitlock gooit geen dubbels

Whitlock gooide in de eerste leg van de 3e set heel goed, maar vergat zijn dubbel uit te gooien. Webster had er minder moeite mee en stal de leg van zijn tegenstander: 1-0. Ook de 2e leg was voor Webster: tops werd in 1 keer gegooid. De Australiër beet een beetje terug door zijn eigen leg te pakken: 2-1. Maar wéér had Webster er geen moeite mee om zijn eigen leg te houden en pakte de 3e set: 3-1. Zijn uitgooipercentage kwam daarmee op 60%!

In de 4e set begon Webster meteen met een 11-darter: 1-0. Toch bleef Whitlock doorbijten met elke beurt hoge aantallen. Maar het lukte The Wizard amper om een double uit de hoge hoed te toveren. Hij had 4 pijlen nodig voor zijn leg: 1-1. Webster vertikte het om de spanning terug te brengen: 2-1. Whitlock wilde nog wel even doorgaan met gooien en maakte er weer 2-2 van. The Demolition Man sloot het in stijl af door de winnende leg in 140 uit te gooien.

Door naar de 3e ronde

Benito van de Pas wist zich vrijdag ook te plaatsen voor de 3e ronde. Big Ben versloeg Terry Jenkins met 4-3. Het wedstrijdverslag lees je hieerrr. Ook Ian White en Michael Smith wisten zich te plaatsen.