WK darts blijft langer in Alexandra Palace

29 juli 2021

Getty Images

Het WK darts is onlosmakelijk verbonden aan Alexandra Palace. Wie aan darten denkt, denkt aan Ally Pally. Er is dan ook goed nieuws voor dartsfans: het contract met de Londense evenementenhal is verlengd tot 2024/25. Dat maakte de PDC donderdag bekend.


Het WK darts wordt sinds 2007 georganiseerd in Alexandra Palace en jaarlijks - vorig jaar dan even niet vanwege het coronavirus - maken Nederlanders de oversteek voor darts, (veel) bier en gezelligheid. Daarvoor werd er gegooid in Circus Tavern in Purfleet, daar won Raymond van Barneveld zijn wereldtitel bij de PDC. De 3 eindzeges van Michael van Gerwen waren in Alexandra Palace.

"Het William Hill World Darts Championship is synoniem geworden met Alexandra Palace en het is fantastisch nieuws om een nieuwe 4-jarige deal te sluiten met deze historische locatie", sprak PDC-directeur Matt Porter.

WK 2022
Tijdens het aankomende WK rekent de PDC weer op een vol huis. De coronaregels zijn overboord gegooid in Groot-Brittannië, dus kan het weer heel gezellig worden in Londen. De organisatie verwacht zo'n 90.000 fans te verwelkomen tijdens de komende editie.

Dit is het uitzicht vanuit Alexandra Palace op de stad

© Getty Images