WK darts mét fans in Ally Pally: dit zijn de regels

2 december 2020

BSR Agency

Het WK darts begint op 15 december en er zijn gewoon fans welkom! Mooi nieuws voor de sport, die leeft van de fans en zeker op het WK. In coronatijd ziet het er natuurlijk wel allemaal anders uit. De PDC heeft de regels bekendgemaakt.


Per sessie zijn er maximaal 1000 fans uit Engeland welkom in Alexandra Palace, ook wel bekend als Ally Pally. De Priority Sale begint op 3 december voor mensen met een abonnement op PDC TV. Een dag later, op 4 december gaat de verkoop in voor overige fans. Maar wel alleen uit Engeland dus. Nederlandse en Duitse fans hebben pech.

1 huishouden of bubbel
Fans uit bepaalde steden in Engeland waar de corona onder controle is hebben toegang tot Ally Pally. Een groep fans mag maximaal uit 4 personen bestaan en moet uit 1 huishouden bestaan of mensen uit dezelfde bubbel. Zij zitten allemaal verplicht aan 1 tafel, die rond de 50 euro per persoon gaat kosten.

Eten en drinken
Het gezelschap moet op specifieke tijden de zaal in en eten en drinken wordt aan tafel geserveerd. Dat kan besteld worden via een app, die speciaal voor het WK darts wordt ontwikkeld. Fans moeten akkoord gaan met de regels en zich houden aan alles.