WK op Lakeside in gevaar? ‘Spelers weten nog van niks, we hebben zelf geen idee’

12 oktober 2018

Getty Images

Iedere dartsfan kent het wel: Lakeside. Hét prestigieuze WK van de BDO dat ieder jaar gehouden wordt in de Country Club in Frimley Green. Maar of dat in 2019 ook zo is, weet niemand. Zelfs de organisatie niet. Er is nog geen locatie én geen niemand beschikt over uitzendrechten.


"De BDO heeft nog geen officiële informatie vrijgegeven over Lakeside. Er is veel onduidelijkheid", laat Ross Montgomery weten tegenover Daily Record.

Geen kaartjes
Normaal gesproken kunnen dartsfans al tickets halen voor het evenement, maar zelfs die handel is nog niet van start gegaan. "Spelers weten nog van niks. Normaal gaat de kaartverkoop in augustus van start. Mensen blijven spelers vragen wat er gaat gebeuren, maar niemand kan iets zeggen. We hebben zelf ook nog geen idee", aldus The Boss.

"Het toernooi staat van 5 tot met 13 januari op de kalender. Maar een locatie is er nog niet en het is ook nog niet bekend of het op televisie te zien is. Alle spelers zijn daar bezorgd over", erkent hij.

"Het is nu oktober, dat betekent dat het nieuwe seizoen is begonnen en dat spelers punten kunnen halen voor het wereldkampioenschap in 2020." Maar of dat zin heeft, weet Montgomery ook niet. Wellicht is er in 2020 géén WK meer. "Niemand weet het."

Nederlandse winnaars
Voor wie niet bekend is met de BDO: schaam je! Voordat de PDC uit de grond gestampt werd, gooiden de Nederlandse toppers daar hun pijltjes. En met succes. Raymond van Barneveld won het toernooi 4 keer en Jelle Klaasen en Christian Kist ieder 1.

© Getty Images