Het worden cruciale maanden voor Van Barneveld: ‘Dan wordt het paniek’

12 september 2018

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld kan de komende maanden aan de bak. De Nederlander moet voorkomen dat hij geen vrije val maakt op de PDC Order of Merit (wereldranglijst). Hij heeft dan ook een hoop prijzengeld te verdedigen op de komende toernooien. RvB wil koste wat kost niet verder dalen.


Momenteel bezet de 51-jarige Nederlander de 12de plek op de Order of Merit. Onlangs zakte hij een plaatsje. Toch wil Barney niet meer toernooien spelen om zijn hachje te redden.

"Darts is heel belangrijk, maar ik ben 51 jaar oud. Ik wil er zijn voor mijn familie en zeker voor mijn vrouw, want zij gaat, na de overval in ons huis, door een moeilijke periode", vertelt de Nederlander tegenover Live Darts.

Toernooien uitpikken
Van Barneveld gaat, zoals hij de laatste jaren vaker doet, eens goed kijken in zijn agenda. "Ik zal ook volgend jaar mijn toernooien moeten kiezen", erkent hij. "Maar als ik de komende periode niet presteer, kan ik naar de 24ste plaats zakken. Dan wordt het paniek, dan moet je wel meer gaan spelen."

Toch heeft hij nog vertrouwen in zijn eigen kunnen. "Nummer 1 van de wereld worden lukt misschien niet meer, maar toernooien winnen kan zeker nog. Het probleem is dat wanneer je Michael van Gerwen verslaat, je de volgende dag tegen Gary Anderson speelt, en de dag daarna tegen Rob Cross. Je hebt dus de focus, spanning en conditie nodig", weet hij.