Wordt 2022 het jaar van Michael van Gerwen? ‘Hij staat te popelen’

25 januari 2022

Getty Images

Michael van Gerwen zal zich in 2022 waarschijnlijk willen revancheren voor het afgelopen WK en zijn mindere prestaties van 2021. De Nederlander moest in Alexandra Palace na 1 ronde afhaken vanwege een positieve coronatest en staat qua grote prijzen al een tijdje droog. Daar komt volgens Emma Paton in 2022 verandering in.


"Na meer dan 12 maanden zonder grote titel - de langste periode sinds zijn doorbraak in 2012 - moest hij zich al na 1 wedstrijd op het WK terugtrekken nadat hij positief was bevonden op Covid. Hij zal niet alleen staan te popelen om weer op het podium te staan, maar ook om weer wat trofeeën in de kast te krijgen", aldus de presentatrice van Sky Sports.

Stijgende lijn
In 2021 won Van Gerwen nog wel de Nordic Darts Masters, alleen de Nederlander bezit geen enkele major meer. Dat overkwam hem voor het laatst in 2011. Toch zag Paton wel een stijgende lijn eind 2021. "Ondanks het feit dat hij maar een paar titels heeft gewonnen, liet hij tegen het einde van het jaar zien in vorm te zijn", aldus Paton.

"Tijdens die 2 toernooizeges zagen we glimpen van de MVG van vroeger. Ook in de finale van het EK was hij, ondanks het verlies tegen Rob Cross, heel goed en tijdens de Grand Slam liet hij een recordgemiddelde van 115 noteren. Hij was ook veel constanter aan het einde van het jaar", vond Paton.