WOW! Barney redde leven van ploeggenoot

16 juni 2019

Michael Cooper/PDC

Raymond van Barneveld is ook naast de oche een held. De darter redde namelijk het leven van Marcel Blik, die samen met Barney in een dartteam zit.


,,In april kreeg ik een hersenbloeding en als gevolg daarvan een epileptische aanval in de auto van Raymond van Barneveld. Hij heeft toen mijn leven gered door meteen in te grijpen”, vertelt Blik tegen De Telegraaf.

Hersentumor
Voor Van Barneveld was het echter de normaalste zaak van de wereld, zo laat hij blijken via Twitter. ,,Ik denk dat iedereen zo had gereageerd, Marcel. Ik ben blij dat ik toen kon helpen, maar hoop dat de doktoren er nu voor je kunnen zijn. Want helaas bleek de oorzaak een ongeneeslijke hersentumor te zijn. Sterkte vriendje.”


Geld inzamelen
De Goudenregenbar in Den Haag organiseert nu op 21 juli een benefietavond en er is een inzamelingsactie gestart. Naast Barney komen ook ADO-speler Lex Immers en wat internationale darters langs. Goudenregenbar-eigenaar Marius van der Kleij tegen De Telegraaf: „Marcel heeft een tumor in zijn hersenen die niet te genezen is. Hij is zzp’er en daarom hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hem en zijn gezin."