Wright bevestigt favorietenrol, verplettert Whitlock en gooit lekkere 170-finish (video)

25 juli 2019

Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright heeft nog maar eens bewezen dat hij dé man in vorm is. Snakebite, die in de vorige ronde Vincent van der Voort naar huis stuurde, walste over Simon Whitlock heen. Wright gunde de Australiër maar 2 legjes: 11-2.


Wright domineerde van start tot finish. Om even aan te geven hoe lekker Wright ging: hij gooide deze heerlijke 170-finish!

Whitlock kan niks doen
Na de korte onderbreking lukte het Wright om niet binnen 18 pijlen 501 uit te gooien. Daar profiteerde Whitlock van, die zich zodoende toch maar even op het scoreformulier wist te werken. Snakebite was niet onder de indruk en denderde vrolijk door. Met 9-1 gingen beide heren vervolgens naar de 2de pauze, maar dat had eigenlijk niet gehoeven.

Want na de break had Wright de klus al snel geklaard, al won Whitlock nog wel een legje. Wright leek op weg naar een 9-darter in de laatste leg, maar verprutste het. De Schot gooide 2 keer 180, vervolgens triple-20, maar miste de triple-19 gigantisch. Uiteindelijk won de titelfavoriet de wedstrijd wel met 103,7 gemiddeld, 7 keer een 180 en een percentage van 50 procent op zijn dubbels.

In de volgende ronde wacht Daryl Gurney.