🎥 | Wright stopt comeback Humphries en gaat naar halve finale WK darts

Orange Pictures

Brian Vesseur • 18:05, 29-12-2019 / Laatste Update: 19:19, 05-01-2024

We gaan Peter Wright terugzien in de halve finale van het WK darts! De Schotse darter was zondagmiddag te sterk voor Luke Humphries. Wright leek na de 1e sets simpel de zege te grijpen, maar Humphries maakte er nog een spektakelstuk van!

Set 1: Wright

De Schot met de hanenkam begon geweldig aan de wedstrijd. De eerste leg won hij in 13 darts, vervolgens gooide Wright een 170-finish. Humphries pakte tussendoor een leg, waarna The Snakebite met een 124-finish de 1e set pakte: 3-1.

Set 2: Wright

Het tempo van Wright verminderde absoluut niet in de 2e set. Hij gunde Humphries geen leg: 3-0. Hoewel de finishes dit keer niet noemenswaardig waren, gooide hij wel een onwijs hoog gemiddelde. Na 2 sets stond het gemiddelde van Wright op 109,26. Lullig voor zijn Engelse tegenstander, want met 100,92 gooide Cool Hand Luke zeker niet onaardig.

Set 3: Humphries

Na 2 sets pakte Humphries pas 1 leg, maar in de 3e set maakte die dat goed. Hij won met 3-2 en verkleinde de achterstand in sets daarmee tot 2-1. Een mooi moment om naar de percentages op de dubbels te kijken, want die waren na 3 sets écht hoog. De Engelsman had een uitgooipercentage van 57,14%, dat van Wright lag op 47,06%.

Set 4: Wright

Wright ging weer snoeihard in de 4e set. De eerste 2 legs pakte hij in 12 darts. Hij kwam op een 2-0 voorsprong door 161 uit te gooien. Wright kreeg zelfs een knuffeltje van zijn tegenstander voor die finish. Humphries kwam terug tot 2-1 door in 11 darts een leg te pakken. Dat deed Wright vervolgens ook. 3-1 in legs en dus ook 3-1 in sets.

Set 5: Wright

Het gemiddelde van Wright stond na 5 sets op 110,24! Wright bleef dan ook doorgaan met wat hij al de hele wedstrijd deed. Humphries wist in de 5e set 1 leg te pakken, omdat hij een 11-darter gooide. De andere legs gingen gewoon weer naar Wright: 4-1 in sets.

Set 6: Humphries

It ain't over till the fat lady sings. Humphries gaf niet op, ook niet aan het einde van de wedstrijd. Hij pakte prompt de 1e 2 legs in de 6e set. Wright pakte daarna wel een legje, maar Humphries pakte de set wel met 3-1!

Set 7: Humphries

Ongelofelijk! Wright leek na 5 sets over Humphries heen te walsen, maar Cool Hand Luke liet dat niet gebeuren. 2 sets later bracht hij de spanning volledig terug. De 7e set won hij zelfs met 3-0! Opeens was de stand weer 4-3.

Set 8: Wright

De stem van Russ Bray was na 7 sets bijna verdwenen, maar de caller moest nog even door. Wright verloste Bray in de 8e set uit zijn lijden. De Schot won de leg met 3-1 en daarmee pakte die de zege! Gemiddeld gooide Wright ongeveer 107.

Wright neemt het in de halve finale op tegen Glen Durrant of Gerwyn Price.