Wright verslaat Taylor in spektakelstuk en plaatst zich voor finale Premier League

18 mei 2017

Steve Welsh/ PDC

Peter Wright is de tegenstander van Michael van Gerwen in de finale van de Premier League of Darts. De Schot versloeg Phil Taylor in de halve finale in de O2 Arena met 10-9 na een sensationeel duel.


In de groepsfase van de Premier League of Darts wisten beide darters 1 keer van elkaar te winnen. Wright met 7-3, Taylor met 7-5. De 1ste leg van de wedstrijd ging naar de Schotse Wright, die wel moeite had om de leg die hij zelf was begonnen te behouden. Via tops kwam hij op 1-0.

Wright verloor vorige week in de European Tour nog met 5-6 van Michael Smith en begon niet super scherp aan het duel met de 56-jarige Brit. Taylor, die bezig was aan zijn laatste avond in de Premier League of Darts, was ook niet bijster scherp. Ook de 2de leg van de avond ging mede daardoor naar Schot uit Livingston.


Snakebite, de nummer 2 van de Premier League, denderde als een duizelingwekkende draak over het strijdtoneel. Met een gemiddelde van boven de 115 maakte hij in de beginfase van het duel eendenborstfilet van Taylor, die in de 1ste 3 legs nog niet op een finish kwam: 3-0.

144
Wright miste in de 4de leg op 144 zijn 1ste dubbel van de wedstrijd. Triple 20, triple 20 en geen dubbel twaalf. Vervolgens kreeg Wright nog 3 pijlen op een dubbel, maar ook die gingen er niet in. The Power pakte het buitenkansje niet uit, miste op zijn dubbel en zag de leg voor de 4de keer van de avond naar Wright gaan: 4-0.

Taylor gooide slechts met een gemiddelde van rond de 90. In de 5de set kon de Brit uit Burslem eindelijk wat terugdoen. De powerhouse kregen eindelijk zijn pijlen in de triples en gooide nadat hij 4 darts miste op een dubbel uiteindelijk dubbel 9 uit: 4-1.


In de 6de leg was het dubbels missen geblazen. Taylor kreeg 1 mogelijkheid, Wright vervolgens 3, maar uiteindelijk was het de 3de pijl op een dubbel van Taylor, die de Premier League 6 keer in zijn carrière won, die zijn doel vond: 4-2.

Snakebite behield vervolgens in de 7de leg wel zijn eigen beurt, waardoor hij weer uitliep tot een voorsprong van 3. The Power deed met vrijwel precies dezelfde pijlen hetzelfde in zijn leg: 5-3. Het was nog een wedstrijd, maar het niveau was niet echt donderend. Met name Taylor viel in eigen land ontzettend tegen.

Shaghai
Een Shanghai twenty is altijd prachtig. En al helemaal als hij in een belangrijke wedstrijd wordt gegooid. Dat Wright kan darten weten we allemaal, maar het was zijn 1ste halve finale van de Premier League ooit en om er dan een te gooien is ontzettend knap. Hij deed dat in de 9de leg: 6-3.


De darter uit Livingston had met een 7-3 voorsprong de rust in kunnen gaan, maar had aan 1 pijl op tops niet genoeg. Daardoor kwam de Engelsman nog op 6-4 en was de wedstrijd nog in leven.

The Power kwam in ieder geval goed in de startblokken na de pauze. Als koning van de comebacks was de verwachting dat de Brit nog wel wat zou klaarspelen en dat deed hij ook. Hij brak Wright meteen en kwam op 6-5. In de 12de leg pakte de Engelsman in 14 darts de 3de leg op rij en kwam de stand op gelijke hoogte: 6-6.


6 missers
Na 13 legs kwam de Brit voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De elektriciteit was aangesloten en The Power stroomde over de Schot heen: 7-6. Ondanks een gemiddelde van 106 van Wright, wist hij zijn darts niet onder controle te krijgen. Taylor maakte daar in de 14de leg geen gebruik van. De Engelsman miste 6 pijlen op een dubbel: 7-7 dus.

Net als bij Van Gerwen en Gary Anderson werd het ook in deze wedstrijd 7-7. Taylor wist via dubbel 16 op een 7-8 voorsprong te komen. Wright miste in de 16de leg een pijl op dubbel 16, waarna Taylor uit kon lopen, maar omdat ook hij 3 dubbels miste kon Wright op gelijke hoogte komen: 8-8. Op dit moment in de wedstrijd zagen we alleen maar breaks.


Ook in de 17de leg was dat niet anders. Nadat beide heren slecht in de dubbels waren wist Taylor te winnen: 8-9. In een spectaculaire slotfase kreeg Wright 1 pijl op een finish, maar hij gooide bullseye niet. Ook Taylor miste op zijn dubbels waardoor de score 9-9 werd.

Een spectaculaire laatste leg moest volgen. Snakebite mocht beginnen en gooide tweemaal 140, waardoor hij als 1ste kon finishen. Met zijn 2de pijl gooide hij via dubbel 10 Taylor naar huis. De Brit heeft zijn laatste pijlen in de Premier League ooit gegooid.

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht