Wright walgt van zijn 6(!) gemiste matchdarts

19 mei 2017

Lawrence Lustig/PDC

Het leek er lang op dat Peter Wright de Premier League of Darts ging winnen. De 47-jarige Schot stond met 5-1 en 7-2 voor in de wedstrijd tegen Michael van Gerwen, maar verloor uiteindelijk met 10-11. Wright miste bij een stand van 10-9 ook nog eens 6 matchdarts voor de winst. Snakebite kon zijn ogen niet geloven.


"Ik kan niet geloven dat ik zoveel kansen op een dubbel heb gemist. Je kan geen vijf pijlen (feitelijk zes, red.) missen tegen de nummer één van de wereld. Daar moet ik van leren", concludeerde Snakebite na afloop. "Op dit moment denk ik: ik had moeten winnen. Maar dat telt niet meer."

Felicitaties
Toch was Wright sportief genoeg om Van Gerwen na afloop te feliciteren. "Goed gedaan, Michael", zei de huidige nummer 2 van de wereld. "Het was een goed seizoen, waarin de twee beste spelers eerste en tweede zijn geëindigd. Maar dat telt niet aan het einde van de avond. Michael weet dat ik hem laten glippen."

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht