YES! Champions League of Darts live op tv vanaf september

9 februari 2016

Pro Shots
Van Barneveld van Van Gerwen

De PDC en tv-zender BBC organiseren samen een een nieuw toernooi dat live op de Britse zender wordt uitgezonden. De Champions League of Darts komt in september op televisie.

Aan het toernooi doen de acht beste darters van dat moment mee. Er worden twee groepen gemaakt, waarin iedereen elkaar één keer ontmoet. Daarna gaan de beste twee van de poule door. Zij spelen tegen elkaar in de kruisfinales en de finale. Het toernooi wordt gehouden in Cardiff.

Beste spelers
PDC-voorzitter Barry Hearn is blij met de samenwerking: "De BBC heeft een lange historie in het darts, maar dit wordt het begin van een nieuw tijdperk. De Champions League of Darts brengt de beste spelers ter wereld samen en de BBC zendt een spannend toernooi uit.''

BBC
De BBC zond tot dit jaar altijd het 'andere WK' uit. Het Lakeside-toernooi van de BDO heeft de afgelopen jaren echter flink aan kwaliteit ingeboet. De zender stopt dan ook met de BDO. De toernooien van de PDC werden altijd uitgezonden door Sky Sports. In Nederland kunnen we de BBC gewoon gratis ontvangen, terwijl Sky achter de decoder zit.