Yes! Van Duijvenbode bereikt ten koste van akelige Whitlock finale World Grand Prix

11 oktober 2020

Lawrence Lustig/PDC

Dirk van Duijvenbode heeft zondagavond de finale van de World Grand Prix bereikt. De Nederlandse darter was zondagavond te sterk voor de akelige Simon Whitlock: 4-1.


Van Duijvenbode is de 1e debutant in 23 jaar die dit voor elkaar heeft gekregen. En soepeltjes dat het ging! Whitlock zag de bui al een beetje hangen en probeerde de Nederlander met smerige spelletjes klein te krijgen, maar dit lukte lekker niet.

Niet het niveau
Whitlock had in de kwartfinale nog titelhouder Michael van Gerwen overtuigend met 3-0 uitgeschakeld. De Australiër haalde tegen Van Duijvenbode echter niet het niveau dat hij een dag eerder had laten zien. Zijn gemiddelde was met 79,75 laag en hij gooide ook slechts 4 legs uit. Van Duijvenbode bleef echter ook bij een 3-1-voorsprong in sets koel en won in de laatste set 3 legs op rij. Op zijn 1e matchdart besliste hij de partij.

Price of Chisnall
Van Duijvenbode neemt het in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Gerwyn Price en Dave Chisnall.

120.000 euro
De spelers dienen de legs bij de World Grand Prix te beginnen met een dubbel en, zoals gewoonlijk, ook te eindigen met een dubbel. De finale, met als inzet de hoofdprijs van 120.000 euro, staat voor maandag in Coventry op de agenda.