Zelfverzekerde Van Gerwen: ‘Alleen hij kan me uitdagen wanneer ik 100 procent ben’

5 december 2018

Steve Welsh/PDC

Michael van Gerwen heeft er alle vertrouwen in dat hij op 1 januari van het nieuwe jaar voor de 3de keer wereldkampioen wordt. De Nederlander, die dit jaar wat vaker verliest dan andere jaren, ziet eigenlijk maar 1 echte concurrent: Gary Anderson.


"Iedereen weet dat alleen Gary (Anderson, red.) mij kan uitdagen wanneer ik op 100 procent ben", vertelt Van Gerwen tegenover de Irish Times. "Ze moeten allemaal op hun best zijn om mij te verslaan, maar dat weten ze."

Alles of niets
Van Gerwen beseft dat hij ook dit jaar de grote favoriet is, ondanks dat hij wat vaker verloor dan voorgaande jaren. "Dit wereldkampioenschap is een belangrijke voor me. Ik moet ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben", stelt hij. "Het is de meest belangrijke periode van het jaar en ik ben er klaar voor."

Van Gerwen zit in het lastige deel van het schema. Anderson komt hij wellicht in de halve finales tegen, maar dan moet hij daarvoor misschien wel afrekenen met een paar andere toppers, onder wie Raymond van Barneveld, James Wade of Simon Whitlock.