Zo ziet het vervolg van de PDC Home Tour eruit: 11 extra speelavonden

14 mei 2020

BSR Agency

De Home Tour is het alternatief voor het echte darts en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. De PDC heeft nu het 2e deel van het livestreamtoernooi onthuld, met nog eens 11 extra speelavonden.


Hoe gaat het toernooi verder?
Als maandag na de 32 opeenvolgende dagen live darts de 1e ronde eindelijk voorbij is, kunnen de groepswinnaars zich rustig voor de 2e fase opmaken. Na een week rust gaat die dinsdag 26 mei van start. Opnieuw met elke avond groepen van 4. Alleen de winnaar van de dag gaat door naar de laatste 8. In plaats van best of 9 legs zijn de partijen met best of 11 legs al iets langer. Op 3 en 4 juni volgt opnieuw een poulefase, er zijn dan nog 2 groepen van 4. Daarvan plaatsen de beste 2 zich voor de kampioensgroep. Op vrijdag 5 juni is de finale.

Waarom eindigt het op 5 juni?
Niet alleen omdat het ze bij de PDC zo goed uitkomt. 5 juni zien ze nu al als D-day. De Home Tour is een alternatief voor het houden van echte toernooien. Tot in juni is alles afgelast dan wel uitgesteld, maar daarna wordt het spannend. De PDC heeft afgelopen week al gecommuniceerd dat ze op 5 juni met nieuws naar buiten willen komen.