De Zwaan verliest van Cross ondanks sterke partij met bliksemstart (video)

28 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Jeffrey de Zwaan was de 1e Nederlander die donderdagavond in actie kwam. Hij moest opboksen tegen niemand minder dan Rob Cross. De Zwaan begon heerlijk aan de wedstrijd, maar daarna bleek Cross toch net een maatje te groot. Voltage wint met 7-4


The Black Cobra bleek geen last van plankenkoorts te hebben. De 1e leg ging keurig in 12 darts uit en zo pakte De Zwaan meteen het initiatief in de wedstrijd. De 2e ging met een fantastische 151 ook in de zak van De Zwaan!

Tekst loopt door onder de video.

Daarna deed Cross voor het eerst in de wedstrijd wat terug en kwam op 1-2. Maar terwijl De Zwaan gemiddeld rond de 107 stond te gooien, liep hij weer uit naar 1-3 en behield hij de veilige voorsprong van 2 legs. In de 5e leg van de wedstrijd kon Cross met dank aan een klein missertje van de Nederlander op 2-3 komen.

Het publiek liet flink van zich horen en was ook niet te beroerd om Cross licht uit te fluiten toen hij zich moest concentreren voor zijn dubbels.

Cross smijt 180'ers
In de 5e en 6e legs gooide Cross liefst 4 180'ers. Reden genoeg dus voor The Black Cobra om scherp te blijven gooien. De 1e misser van De Zwaan op een dubbel leverde voor Voltage meteen 3-3 op. Vanaf 89 met 1 pijl voor de dubbel 5 kwam Cross voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 4-3.

Daarna liep Cross nog wat verder uit naar 5-3 met een 124-finish waarbij hij de laatste pijl keuring in de bull zette.

Tekst loopt door onder de video.

De Zwaan houdt Cross niet bij
Met 6-3 op het scorebord liet Rob Cross zijn overwinning niet meer in gevaar komen. Ook al stond Jeffrey de Zwaan nog steeds op 100 gemiddeld te gooien, en Cross 4 punten lager, hoefde de ex-wereldkampioen zich niet echt zorgen meer te maken. Ook niet toen de 23-jarige Nederlander nog een leg pakte en op 6-4 kwam.

In de 11e leg van de wedstrijd besliste Cross de wedstrijd in zijn voordeel: 7-4. Vanaf het moment dat Cross voorstond in de wedstrijd begon hij steeds sterker te spelen en leek hij haast niet te kunnen missen op de belangrijke momenten.

De Zwaan mocht deze avond in de Premier League eenmalig in actie komen doordat Gary Anderson geblesseerd is. Voor hem staat iedere week een andere vervanger klaar. Vandaag was die eer voor de talentvolle Nederlander.

Revanche
In de 2e ronde van het WK 2019 gooide De Zwaan ook tegen Cross. Daar gooide hij een absolute wereldpartij, maar werd hij toch door Cross uitgeschakeld. Ondanks dat hij gemiddeld 106 gooide! Dit was dé kans op revanche, maar dat zat er helaas niet in tegen de Engelsman.