'Double Dekker' onderuit tegen Lewis
i

ProShots

'Double Dekker' onderuit tegen Lewis

admin • 00:46, 24-12-2015

Darter Jan Dekker heeft woensdag op het WK niet voor een stunt kunnen zorgen. De 25-jarige darter uit Emmen kon tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis in de eerste set knap bijbenen, maar wist dat hoge niveau niet vast te houden. Dekker kon de hoge scores van Lewis niet volgen en moest in drie sets buigen voor de dertigjarige titelkandidaat uit de Engelse stad Stoke-on-Trent (2-3 1-3 2-3).

Lewis veroverde in 2011 en 2012 de wereldtitel. De Engelsman, bijgenaamd 'Jackpot', behoort nu opnieuw tot de favorieten voor de wereldtitel in Alexandra Palace. De nummer vijf van de PDC-ranglijst staat in de tweede ronde van het WK tegenover landgenoot Andrew Gilding.

Bijnaam

Dekker opende tegen Lewis brutaal door in de eerste set achtereenvolgens 108 en 107 uit te gooien. Daarmee maakte hij zijn bijnaam 'Double Dekker' direct waar. Lewis gaf daarna echter gas en gooide de ene na de andere beurt van 180 punten. Dekker maakte de partij nog even spannend door de eerste twee legs in de derde set te winnen, onder meer met een finish van 114. Lewis had echter geen zin in overwerk en knalde er nog een paar hoge scores uit, met zijn finish van 164 als bekroning.

Beest

,,Het voelde heel goed in de eerste set, maar toen begon hij echt te scoren als een beest'', zei Dekker bij RTL7. ,,Daar kwam ik niet aan. De derde set had ik eigenlijk moeten pakken, helaas lukte dat niet. Misschien kwam dat toch doordat ik voor het eerst op dat podium stond en tegen hem moest gooien.''