Geen verrassingen op eerste dag WK-darts
i

ProShots

Geen verrassingen op eerste dag WK-darts

Bart van der Wijst • 13:30, 18-12-2015

De eerste dag van het Wereldkampioenschap Darts heeft nog niet voor verassingen gezorgd. Bekende namen als Peter Wright en Gary Anderson zegevierden beiden heel eenvoudig. Ook Daryl Gurney wist door te stoten naar de tweede ronde van het toernooi.

Peter Wright, die vorig jaar in de kwartfinale werd uitgeschakeld, stootte zonder enige moeite door naar de volgende ronde. Tegenstander Keegan Brown had goede intenties voor de wedstrijd, maar ging er kansloos af: 3-0. Het hoogtepunt bewaarde Wright, volledig versierd in kerstsferen, voor het laatst. Hij sloot namelijk af met een knappe 131-finish. In de tweede ronde treft de Schot de winnaar van de partij Dean Winstanley tegen Ronny Huybrechts.

INCREDIBLE 131 for an opening night @snakebitewright win. Can this man go all the way this year? #WHDarts https://t.co/Rn7jtbu05k

— PDC Darts (@OfficialPDC) 17 december 2015

Gary Anderson

Ook de huidige wereldkampioen Anderson ging met een 3-0 zege door naar de tweede ronde. De Schot, die eerder deze week zei dat hij ook gelukkig is wanneer hij niets meer wint, versloeg Andy Boulton. 'The Flying Scotsman' begon sterk met twee 11-darters en zijn voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar. Anderson neemt het in de volgende ronde op tegen Daryl Gurney, hij wist donderdagavond van Jamie Lewis te winnen.