Van Gerwen doet boekje open over pesterijen in jeugd
i

ProShots

Van Gerwen doet boekje open over pesterijen in jeugd

admin • 13:31, 18-12-2015

Michael van Gerwen begint vanavond als topfavoriet aan het WK darts in Londen. De Brabander gaat voor niets minder dan de titel. ,, Ik ben jarenlang gepest. Altijd achter m'n rug'', aldus Mighty Mike.

Van Gerwen, hij is hot en geliefd, vindt dagelijks kaarten, brieven en tekeningen op de deurmat en hij geniet van de aandacht. ,,Als iemand staat te tanken en dan roept: Ik ben opgebleven voor je, hoor. Dat is toch leuk?'', zegt Van Gerwen, in gesprek met AD, die zich realiseert dat het ook anders is geweest.

133 kilo

De Brabander kende een jeugd met veel vallen en opstaan. ,,Als kind had ik borstgroei, werd ik geopereerd en is er iets misgegaan. Daardoor is er een heel lelijk litteken achtergebleven. Als we dan gingen zwemmen, deed ik dat uit schaamte in een T-shirt. Ik heb altijd met mijn gewicht gestoeid. Obesitas. Ik woog 133 kilo toen ik vijftien was. Zat op advies van de dokters een half jaar in een kliniek. Ik ben jarenlang gepest. Altijd achter m'n rug. Je hoort het, je voelt het. Uitgelachen bij het klimrek op school. Niet gevraagd worden bij het dansen op discofeestjes van school. Pesten is het ergste dat er is. Als je toch hoort hoeveel mensen zelfmoord plegen... Wat deed ik destijds? Ik ging het weg eten. Het was een moeilijke tijd, een worsteling, maar ik ben er alleen maar sterker van geworden. Nu lachen ze nog wel eens, maar ik trek een lange neus. Het interesseert me geen reet.''

Boost

Van Gerwen knokte zich terug via darts. ,,Iets waar ik goed in bleek. Dat darts mijn redding was, gaat me te ver. Het heeft me wel een geweldige boost gegeven. Ik zal nooit een slanke den worden. Drinken doe ik trouwens niet. Ik lust geen bier, maar het onregelmatige leven, hè. Ik moet als een sportman leven'', aldus Van Gerwen die eerder deze week zei een klooster in te willen om zijn Duits te verbeteren.