🎥 | Gerwyn Price gaat makkelijk naar halve finale en treft Peter Wright
i

Lawrence Lustig/PDC

🎥 | Gerwyn Price gaat makkelijk naar halve finale en treft Peter Wright

admin • 00:08, 30-12-2019 / Laatste Update: 21:01, 07-01-2024

In de laatste kwartfinale van dit WK darts heeft Gerwyn Price van Glen Durrant gewonnen. De Welshman won met maar liefst 5-1 en speelt in de halve finale tegen Peter Wright.

Set 1: Price

De 1e set was er een uit het boekje. Zowel Price als Durrant zorgden niet voor een break, waardoor Price met 3-2 in legs won. Toch zal Durrant een nare bijsmaak hebben, omdat hij 2 100+ finishes had en zelfs een kans had om te breken. Met dubbel 10 sleepte Price de 1-0 binnen.

PRICE LEADS!

Durrant gets two ton-plus finishes in the opening set but all that matters is that Price won it with the darts and he leads 1-0... pic.twitter.com/CAcBZ1k2i4

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2019

Set 2: Price

Meteen in de 2e set was het wél raak! Price miste op de service van Durrant op de 8e pijl een 9-darter, maar brak Durrant 3 pijlen later alsnog. Het bleek het begin van een makkelijke set, want Price verdubbelde zijn voorsprong en won met 3-1 in legs. Betekent niet dat Durrant slecht bezig is, want beide spelers gooiden gemiddeld boven de 100.

PRICE DOUBLES HIS LEAD!

Price is averaging 100 here as he takes the second set and enters a 2-0 lead! pic.twitter.com/qkMoCzpBR7

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2019

Set 3: Durrant

Hij moest er even op wachten, maar ook Durrant had zijn break te pakken! Kort na zijn 4e 100+ finish van deze wedstrijd pakte hij de leg van Price. Hij maakte het nog even spannend, maar met pijl nummer 7 kwam hij definitief terug tot 2-1.

DURRANT BACK IN IT!

Glen Durrant gets his first set on the board and is back in this game!

He's averaging more than Price and has landed some big checkouts so far! pic.twitter.com/yfDMkQjEub

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2019

Set 4: Price

Lang kon Durrant er alleen niet van genieten. Price greep de eerste de beste kans om te breken aan en maakte het zich de 4e set verder comfortabel. Ook hier pakte verder iedereen z'n eigen leg, waardoor het 3-1 werd en Price nog 2 sets verwijderd was van de halve finale.

Gerwyn Price extends his lead to two sets once again as he moves 3-1 ahead! pic.twitter.com/Qk61TilJJr

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2019

Hier was het zowaar stuivertje wisselen. De mannen pakten in het begin elkaars leg af, waardoor het een stuk spannender was dan de vorige 4 sets. En hoewel Price ook deze set won, leek hij flink wat last te hebben van de hitte. Hij veegde regelmatig z'n voorhoofd af en leek stukje bij beetje minder energie te hebben.

ONE SET AWAY!

Price opens up a three set gap as he takes a 4-1 lead over Durrant and now he only requires one more set for a place in the Semi-Finals... pic.twitter.com/DedApq9wru

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 29, 2019

Het is geen verrassing, maar hier deelde Price de genadeklap uit. Hij brak op het ideale moment (2-1), waardoor hij het simpel op z'n eigen leg kon uitgooien. Hij maakte het op een finish van 61 af.

Eerder deze avond bereikte 'onze' Michael van Gerwen ook de halve finale. Hij won met 5-2 van Darius Labanauskas en speelt zijn halve finale tegen Nathan Aspinall.