Gerwyn Price meldt zich af voor The Masters, darter wel van de partij bij aftrap Premier League
Gerwyn Price. © PDC Darts

Gerwyn Price meldt zich af voor The Masters, darter wel van de partij bij aftrap Premier League

15:09, 01-02-2024 / Laatste Update: 13:50, 02-02-2024

Gerwyn Price heeft zich afgemeld voor The Masters. Dat maakt de PDC donderdag bekend. The Masters is het eerste grote televisietoernooi van het jaar. Price heeft zich teruggetrokken vanwege familieomstandigheden. Hij doet donderdagavond vooralsnog wel mee tijdens de eerste avond van de Premier League in Cardiff.

Price wordt bij The Masters vervangen door Daryl Gurney. Aan het toernooi doen de 24 beste spelers ter wereld mee. José de Sousa is de nummer 25 van de wereld en was dus de eerste reserve. Het lukt de Portugees echter niet op om mee te doen en dus is Daryl Gurney de vervanger van Price. Gurney staat 26e op de wereldranglijst.

Price had in de eerste ronde een bye en dat betekent dat Gurney pas in de tweede ronde in actie hoeft te komen. Hij speelt dan tegen de winnaar van de partij tussen Joe Cullen en Josh Rock. Het toernooi begint vrijdag met de eerste rondes. Bekijk hier het volledige programma.

Thuiswedstrijd in de Premier League

Price heeft zich vooralsnog niet afgemeld voor de eerste avond van de Premier League Darts. De Welshman speelt donderdag in 'zijn' Cardiff. Price speelt voor eigen publiek in de eerste wedstrijd tegen Nathan Aspinall. Bekijk hier alle belangrijke informatie over de Premier League.