🎥 | Van Gerwen speelt zondag tegen Labanauskas uit Litouwen
i

Getty

🎥 | Van Gerwen speelt zondag tegen Labanauskas uit Litouwen

admin • 15:50, 28-12-2019 / Laatste Update: 06:12, 07-01-2024

Darius Labanauskass heeft een kleine sensatie bij elkaar gegooid op het WK darts. De ongeplaatste speler gooide zowaar Steve Beaton naar huis, die ooit wereldkampioen werd bij de BDO. Het werd 4-2 in de 1e partij van de dag in een stil Alexandra Palace.

Beaton is als 25e geplaatst op het WK darts en begon dus als favoriet, maar maakte hij dat niet echt waar. Geen enkele keer wist hij Lucky D te breken in de 1e set. Al deed de Litouwer dat ook niet, waardoor degene die de set begon ook de winst binnenhaalde: Labanauskas dus, met 2-3.

LABANAUSKAS LEADS!

Brilliant way to win the set as Labanauskas pins tops for a 114 checkout to take the opening set! pic.twitter.com/gFsnMcwUdu

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 28, 2019

Terug in de match

In een vrij traag tempo voltrok ook de 2e set zich in een niet al te enthousiast Ally Pally. Wel werden er eindelijk een paar 180'ers gegooid, 5 in totaal. Beaton gaf zijn 1e leg weg maar brak in de 4e game terug naar 2-2. Daarna maakte hij de set af en werd het 1-1.

CLASS FROM BEATON!

From 2-1 down in that set, Beaton oozes class as he turns it around to level the match with a brilliant bullseye finish! pic.twitter.com/YHVKiqUZOo

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 28, 2019

Labanauskas trekt door

In de 3e set was Labanauskas net effe wat doeltreffender dan The Bronze Adonis. Met een 1-2 voorsprong op zak brak hij in de laatste leg zijn Engelse tegenstander, waardoor hij op 2-1 in sets kwam.

Darius Labanauskas reclaims the lead as he takes the third set and now there's pressure on Beaton to hold in this set! pic.twitter.com/JOrTrnrttx

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 28, 2019

Whitewash

Vreemde set hoor. Tot nog toe leek Labanauskas de betere, maar in de 4e gooide Beaton hem zomaar met 3-0 weg. Hij bepaalde het tempo en gooide ook de dubbels beter. De spanning in de wedstrijd leek zo op papier in elk geval hoog met een 2-2 tussenstand.

BEATON LEVELS IT!

A whitewash set for Steve Beaton sees him level the match at two sets apiece... pic.twitter.com/oh5lMq41FR

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 28, 2019

Whitewash deel 2

In de 5e set werderom een whitewash, maar deze keer was hij voor Labanauskas. Het geeft wel aan dat er niet echt een flow in de partij zat en dat lag vooral aan Beaton. Hij kwam niet echt los, maar gooide af en toe wel lekker. In deze set dus niet.

Beaton crucially misses a dart at tops for a 120 finish, allowing Labanauskas to swoop in and take a 3-2 lead after a whitewash fifth set! pic.twitter.com/IpTFah4PjC

— PDC Darts (@OfficialPDC) December 28, 2019

Afmaken

In de 6e set kwam er helemaal weinig moois uit de handen van Beaton. Labanauskas pakte hem met 1-3, won de wedstrijd met 4-2 en speelt in de kwartfinale tegen Michael van Gerwen.

Check hierrr het schema voor de rest van de dag.