Matchfixing in darts? (video)

Matchfixing in darts? (video)

admin • 23:28, 07-12-2015

Gary Anderson heeft toegegeven dat hij in 2011 opzettelijk een wedstrijd in de Premier League verloor van zijn toenmalige tegenstander Adrian Lewis. De Schot stond in de betreffende wedstrijd in Glasgow met 3-0 voor in legs en liet de Engelsman daarna expres met 8-3 winnen. Dat zegt de regerend wereldkampioen tegen de Schotse BBC.

Anderson vond het niet kunnen dat Lewis bij zijn entree werd bekogeld met bier. Ook tijdens de wedstrijd gedroeg het publiek zich volgens The Flying Scotsman onbehoorlijk en werden er munten op het podium gegooid. "Het was erg die avond", blikt Anderson terug. "Ik ben een trotse Schot, maar wat er toen gebeurde maakte me misselijk. Aidy is een goede vriend van me. Het was schandalig."

Anderson vond het niet gepast om er met de winst vandoor te gaan, in de stad waar hij mateloos populair is. "Als ik aan een wedstrijd begin, wil ik het op de goede manier doen. Toen het publiek dat gedrag toonde, was het voor Adrian onmogelijk om nog te spelen. Ik speel overal ter wereld en ik had nog nooit zoiets gezien."