Michael van Gerwen op halve kracht naar finale WK darts
i

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen op halve kracht naar finale WK darts

Martijn Baars • 00:52, 31-12-2019 / Laatste Update: 22:31, 04-01-2024

Michael van Gerwen heeft zonder goed te spelen toch 'gewoon' de finale van het WK darts gehaald. Hij moest er aardig aan sleuren in de halve finale tegen Nathan Aspinall, maar won wel enigszins geflatteerd met 6-3.

Van Gerwen piekte in het begin al op het juiste moment door de 1e set af te pakken van Aspinall. De Engelsman was echter niet bereid om zich zomaar neer te leggen bij een nederlaag en smeet meteen in de 1e leg van Van Gerwen in de 2e set een 124-finish om te breken. Het leverde hem uiteindelijk de 1-1 stand in sets op.

Gelijkopgaand

In de 3e set deed Van Gerwen hetzelfde als in de 1e set. Hij gooide niet waanzinnig goed, maar zag Aspinall in de laatste leg lopen klooien en pakte de set weer af voor de 2-1 voorsprong. Maar het lukte hem ook weer niet om zijn eigen set te houden, waardoor de 3e pauze van de avond met een 2-2 stand werd bereikt.

Van Gerwen pakt weer af

Het niveau was niet al te best. Vooral Van Gerwen stelde erg teleur. Toch maakte Aspinall daar geen gebruik van. Hij had kansen om de 5e set te winnen, maar zag de Nederlander weer de set afpakken, waardoor MVG 3-2 voorkwam. Een 11-darter in de 6e set maakte het verschil. Van Gerwen hield als eerste z'n eigen set en kwam op een comfortabele 4-2 voorsprong.

Niveau wordt eindelijk beter

Het niveau steeg eindelijk vanaf de 7e set, al was het nog steeds niet wat we van beide darters verwachtten. Van Gerwen zweette figuurlijk best wat af, maar kwam wel weer op een 5-3 voorsprong. Met de finale in zicht maakte Mighty Mike geen fout meer en mag hij op om voor het eerst z'n wereldtitel met succes te verdedigen. Na de 1e 2 wereldtitels verloor hij een jaar later weer de beker. Op 1 januari kan hij voor het eerst wel in die missie slagen.

Peter Wright in de finale

Hij speelt op woensdagavond de finale tegen Peter Wright. Een herhaling van de finale van het WK van 2014 dus! Toen won Van Gerwen zijn eerste wereldtitel. Snakebite liet Gerwyn Price als een mak lammetje afdruipen in de andere halve finale.