Newton zet zichzelf en WK darts voor schut: setwinst met laagste gemiddelde ooit
i

ANP

Newton zet zichzelf en WK darts voor schut: setwinst met laagste gemiddelde ooit

Martijn Baars • 23:22, 22-12-2015

Het WK darts kende al vele thrillers, maar de eerste set tussen Wes Newton en Cristo Reyes was uiterst slaapverwekkend en dat was ook terug te zien in de bijzondere winst van de Engelsman.

Newton gooide namelijk een gemiddelde in de eerste set van 67.3 en pakte daarmee zelfs de winst. Dat is het laagste winnende gemiddelde ooit op een WK als de voorrondes niet worden meegerekend. De Engelsman zei na de wedstrijd dat hij 'lelijk' had gewonnen, maar wel blij was door te zijn gegaan.

2-0 voorsprong

De set leek alleraardigst te beginnen toen de Spanjaard Reyes flinke scores gooide en zelfs op een 2-0 voorsprong in legs kwam. Uiteindelijk verloor hij de set nog met 3-2.

Gelukkig werd er later op de avond nog een positief 'record' gevestigd. Rowby-John Rodriguez gooide tegen Dave Chisnall de hoogste finish van het toernooi.

Lex Immers

Op Twitter ging iedereen los op het belabberde spel van Newton. Feyenoord-speler Lex Immers zei in de RTL7-darts-studio dat hij dan zelfs had kunnen winnen van Newton, met zo'n laag gemiddelde.

Newton with a 67.31 average!!! He could get higher if he stood with his back to the board & threw his darts over his shoulder! #LoveTheDarts

— Craig Quarterman (@cquartz85) December 22, 2015

Het zou me niks verbazen als de heren Reyes en Newton na de break met een blindengeleidehond het podium opkomen #rtl7darts

— Wouter Boerkamp (@Wouterz84) December 22, 2015

Can't watch this anymore, Wes Newton the worst darts player ever. #darts

— Billy Musty (@billymusty) December 22, 2015