Schindler na winst op Van Gerwen: 'Vond hem een beetje arrogant'
i

Lawrence Lustig/PDC

Schindler na winst op Van Gerwen: 'Vond hem een beetje arrogant'

admin • 13:40, 13-07-2019 / Laatste Update: 07:08, 05-01-2024

Martin Schindler schakelde Michael van Gerwen uit op de German Darts Masters. Van Gerwen had een voorsprong van 5-1, maar gaf dat volledig uit handen en verloor met 5-6. Schindler had na de partij een duidelijke mening over de Nederlander.

De nummer 53 van de wereld vond dan Van Gerwen soms vreemde keuzes maken zoals in de 6e leg toen Mighty Mike een enkele 3 en vervolgens dubbel 3 uitgooide. Een beetje een ongebruikelijke route voor de topdarters.

Arrogant

"Waarom doet hij dat tegen mij, dacht ik nog. Natuurlijk is hij de nummer 1 en kan hij doen wat hij wil, maar ik vond het een beetje arrogant. Bijna geen enkele darter gaat voor 3 en dan dubbel 3. Dat is nooit een fijne dubbel, dat weet elke professionele speler. Hij deed het, maar het hielp mij terug in de partij. Het schudde me wakker en daarna ging ik goed spelen”, zei Schindler, die daarna in zijn hoofd schijnbaar een knop omzette en zich terugknokte.

"Ik weet niet hoe ik het heb gedaan, maar ik ben door. Dit is denk ik de grootste overwinning uit mijn carrière", zei hij tegen de Telegraaf.

Van Gerwen legde na afloop de schuld van de verliespartij volledig bij zichzelf neer. "Martin Schindler verdient alle credits, nadat hij zo terugkomt om de wedstrijd te winnen"