Stem! Wie moeten aan de Premier League Darts meedoen?
i

BSR

Stem! Wie moeten aan de Premier League Darts meedoen?

admin • 18:15, 30-12-2019 / Laatste Update: 08:20, 08-01-2024

Het WK Darts 2020 is over 3 potjes over. Niet huilen! Even doorbijten, want op donderdag 6 februari 2020 begint de Premier League Darts. Maar met welke 10 spelers dan?

De regels van de dartsbond PDC zijn duidelijk: de top 4 van de ranglijst Order of Merit krijgt een uitnodiging. De andere 6 darters worden aangewezen. Vorig jaar waren er in de eerste 9 weken zogenaamde 'contenders', die 1 weekje mee mochten draaien om de geblesseerde Gary Anderson te vervangen. Dat concept wordt ook in 2020 toegepast. Verschilletje: nu heten ze 'challengers'.

Big 5

De top 4 van de Order of Merit bestaat op dit moment uit Michael van Gerwen, Rob Cross, Gerwyn Price en Michael Smith. Dat kan nog ietsjes veranderen, maar we kunnen aannemen dat deze pijlensmijters sowieso worden uitgenodigd. Voor Nathan Aspinall (2 keer achter elkaar halve finale op het WK) geldt hetzelde. En dan zijn er dus nog de challengers. Al met al blijven er 4 plekken over om over te debatteren.

En dat debat voeren we uit in de vorm van een poll! Mik je pijltjes hier maar op en kies er 4:

[poll id="1892"]

Gary Anderson

The Flying Scotsman moest eerder dit jaar dus afhaken. Hij wil in 2020 wel weer door Europa reizen voor het Circus Premier League. Maar heeft hij dit jaar genoeg laten zien? Is het niet een beetje gedaan met de topdagen van de 2-voudig wereldkampioen bij de PDC?

Glen Durrant

Lekker debuutjaar! Duzza bemachtigde begin 2019 met grote moeite een tourkaart voor de PDC. Inmiddels staat hij 27e op de Order of Merit en schopte hij het tot de laatste 8 van het WK. De drievoudig Lakeside-kampioen heeft als nadeel dat hij geen geweldige gangmaker is op het podium. Winst of verlies, hij staat erbij alsof-ie wacht tot z'n kopje koffie klaar is.

Michael Smith

Vorig jaar was Bully Boy nog de verliezend WK-finalist. Hij kreeg toen de smaak van het verliezen te pakken, want in 2019 heeft hij bar weinig gewonnen. Alleen op het World Matchplay bereikte hij de finale, in de Premier League werd hij slechts 7e.

James Wade

Nog eentje in de categorie 'vergane glorie'. The Machine heeft een onderhoudsbeurt nodig, want hij heeft nu 3 WK's op rij niet eens de kwartfinale bereikt en bakte er dit jaar op de tv-toernooien helemaal niets van.

Dave Chisnall

Is Chizzy de beste darter die nog nooit een major won? Of hij de Premier League in 2020 wint valt te bezien, want de kans is groot dat hij buiten de boot valt. Hij verloor de finale van de World Grand Prix, verder overleefde hij overal wel een paar rondjes zonder echt grote indruk te maken.

Ian White

White staat al tijdenlang in de top 10 van de Order of Merit. Maar hoe dan?! De Engelsman met de bijnaam Diamond schittert namelijk werkelijk nooit op de grote toernooien. Hij is 49 jaar en kan alleen prijken met een halvefinaleplek bij de Players Championship Finals dit jaar. Niet echt PL-materiaal, toch?

Mensur Suljovic

The Gentle deed zijn bijnaam in 2019 eer aan met boterzachte resultaten op de tv-toernooien. Geen enkele kwartfinale. Dan kan je 11e staan op de ranglijst, maar de kans lijkt dan nog groter dat Barney ineens weer in de Premier League opdruikt dan Suljovic.

Adrian Lewis

De Jackpot rinkelt al tijden niet meer bij Adrian Lewis. Een kwartfinale op de Grand Slam Of Darts was wat majors betreft zijn hoogtepunt van het jaar. De wereldkampioen van 2011 en 2012 heeft nu vier WK's na elkaar niet eens de kwartfinale gered.

Jeffrey De Zwaan

Nu Barney is gestopt is er ruimte voor Jeffrey de Zwaan in de Premier League. Op puur sportieve gronden verdient-ie die plek misschien niet, maar zakelijk gezien is het een no-brainer. 2 Nederlanders in de competitie, dat betekent nog meer oranjefans in de zaal en nog meer sfeer op tv.

Fallon Sherrock

De stuntvrouw van het WK 2020 heeft al een wildcard gekregen voor alle toernooien in de World Series. Gaat ze nu als 1e vrouw ooit meedoen aan de Premier League? De PDC zou wel gek zijn als ze de hype niet tot het laatste druppeltje uitmelken.

Op nieuwjsaarsdag maakt de PDC zijn keuze bekend.