Wordt het vechten? Darters Price en Anderson voor het eerst tegen elkaar sinds ruzie
i

Lawrence Lustig/PDC

Wordt het vechten? Darters Price en Anderson voor het eerst tegen elkaar sinds ruzie

Martijn Baars • 14:21, 05-07-2019

Als je vrijdagavond niks te doen hebt, schakel dan even in op RTL 7. Daar wordt namelijk live de tweede ronde van de US Darts Masters uitgezonden en er belooft in ieder geval 1 knaller van een potje voorbij te komen: Gerwyn Price - Gary Anderson.

Het is voor het eerst sinds de finale van de Grand Slam of Darts in november dat beide darters weer tegen elkaar moeten. In die finale stond het bol van de spanning. Price haalde Anderson compleet uit z'n spel met hard geschreeuw en gejuich na elke goede beurt.

Straffen

Anderson trok dat op zijn beurt niet en duwde Price zelfs op het podium. Een paar weken na al die gebeurtenissen werden de straffen uitgedeeld: Price kreeg een voorwaardelijke schorsing en een flinke boete. Anderson kwam er vanaf met een waarschuwing. Niet echt eerlijk.

Publiek keert zich tegen Price

Het leverde Price daarna nog meer gezeik op, want het publiek moest niks meer van hem hebben. Bij elk toernooi waar hij na de Grand Slam kwam, werd hij uitgefloten en uitgejouwd. Het leek hem alleen maar beter te maken. Het uitjouwen is een half jaar na de Grand Slam-finale wel een beetje klaar. Hij kreeg vorige week zelfs al het publiek juichend op de banken voor 'm, want hij gooide een 9-darter.

Blessure Anderson

Het belooft dus een heerlijk potje te worden tussen Price en Anderson. De Schot gooit in Las Vegas eindelijk weer, want na zijn vroege uitschakeling op het WK moest hij noodgedwongen opgeven in de Premier League vanwege een aanhoudende rugblessure. Pas op de UK Open en de World Cup of Darts zagen we The Flying Scotsman weer gooien.