De Zwaan knokt zich waanzinnig knap terug, maar verliest alsnog na verlenging van Wright
i

Orange Pictures

De Zwaan knokt zich waanzinnig knap terug, maar verliest alsnog na verlenging van Wright

Martijn Baars • 22:41, 28-12-2019 / Laatste Update: 20:31, 04-01-2024

Jeffrey de Zwaan kan met opgeheven hoofd het WK darts verlaten. De Nederlander knokte zich uit geslagen positie terug tegen Peter Wright. Hij stond 3-0 in sets en 2-0 in legs achter, maakte er 3-3 in sets van, sleepte er een verlenging uit, maar verloor daarin alsnog. Het werd 4-3 voor Wright.

De eerste 4 sets kunnen we vergeten. Wright domineerde 3 sets lang en verslapte daarna in zijn concentratie. De Zwaan mocht tot zijn verbazing een setje pakken en gooide daarna alsof hij al had verloren. Het zorgde ervoor dat hij beter ging gooien. Wright zakte ondertussen steeds verder in en liet De Zwaan terugkomen tot 3-3.

Retespannende verlenging

De eerste leg van de laatste set mocht Wright beginnen, maar die zat er he-le-maal doorheen. De Zwaan pakte 'm en leek makkelijk op weg naar de comeback. Wright brak echter meteen terug en kwam weer op 1 leg van de wedstrijd. In die positie was hij na de 3-0, 2-0 niet meer geweest. Het bleek het begin van een retespannende verlenging, die tot 4-3 in legs met de pijlen meeging.

Kutpijlen

De Zwaan had in de 8e leg van de beslissende leg een paar kutpijlen, waardoor Wright een matchdart kreeg. Die ging er nog niet in, maar een beurt later was het wel raak, waardoor Wright won.

In de kwartfinale speelt Wright tegen Luke Humphries, die eerder op zaterdag Kim Huybrechts naar huis stuurde.