Duitsland magertjes verder, Will Grigg-United in de wachtkamer

admin • 21:51, 21-06-2016 / Laatste Update: 19:57, 08-01-2024

Wereldkampioen Duitsland is als vanzelfsprekend door naar de volgende ronde op het EK voetbal in Frankrijk. De Duitsers waren veel beter dan Noord-Ierland, maar kwamen moeilijk tot scoren. Het bleef bij 0-1, door een doelpunt van Mario Gómez in de eerste helft. Noord-Ierland moet in spanning afwachten of het door is naar de volgende ronde.

Duitsland zette van begin af aan veel druk. Goaltjesdief Thomas Müller was erop gebrand om te scoren, maar miste keer op keer. In de eerste helft werd hij minstens 4 keer zeer gevaarlijk, maar de bal wilde er maar niet in. Zijn collega Mario Gómez lukte het na een klein half uur wel om de bal erin te prikken, op aangeven van Müller, trouwens. Dat dan weer wel.

Mario Gomez zet Duitsland verdiend op voorsprong en schiet simpel binnen. #GER #NIRGER pic.twitter.com/mgel3wLFkd

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 21 juni 2016

Noord-Ierland kreeg maar geen voeten aan de grond. Niet dat het de meegereisde supporters wat uitmaakte. Ze bleven hun 'Will Grigg's on Fire' maar herhalen. Duitsland deed in de tweede helft behoorlijk wat pogingen om de score uit te breiden, maar mede door een uitstekend optreden van keeper Michael McGovern lukte dat niet.

Het is nog afwachten of er nog een wedstrijd komt voor Noord-Ierland. Het team is 3e geworden in de poule en is afhankelijk van de uitslagen bij de laatste wedstrijden van de overige poules.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="france" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]